Рецепти з полуниці: варення, компоти, джеми. Встигніть заготовити в сезон

Рецепти з полуниці: варення, компоти, джеми. Встигніть заготовити в сезон
Рецепти з полуниці: варення, компоти, джеми. Встигніть заготовити в сезон
Сьогодні, 12:02

Способи заготовки полуниці:

Полуничне варення.
Інгредієнти:

Полуниця свіжа 1 кг.;
Цукор пісок 1,2 кг.;
Лимонна кислота 1-2 гр.
Спосіб приготування:

Зібрані, помиті, готові до використання ягоди полуниці пересипте цукром та залиште на декілька годин, щоб вони пустили сік.
Перенесіть миску з ягодами на вогонь та повільно доведіть до кипіння, періодично перемішуючи дерев’яною ложкою, аж поки цукор повністю не розчиниться.
Зніміть з вогню та залиште до повного остигання.
Повторіть цю процедуру ще декілька раз.
Останній раз після закипання додайте лимонну кислоту, перекладіть варення у стерильні скляні банки, накрийте кришками та закатайте.


2. Полуничний компот.

Інгредієнти:

Полуниця свіжа 1 кг.;
Цукор пісок 750 гр.;
Чиста вода 0,5 л.
Спосіб приготування:

Зібрані, помиті, готові до використання ягоди полуниці покладіть у миску та залийте гарячим сиропом.
Залишіть на 4-5 години.
Сироп злийте, ягідки перекладіть у 0,5 літрові банки, залийте сиропом та закрийте стерильними кришками.
Перенесіть у каструлю з водою, поставте на вогонь та тримайте хвилин 10-15 після закипання.
Закатайте.

  На автодорозі в селі Глибочиця за 23 млн грн облаштують освітлення

3. Полуничний джем.

Інгредієнти:

Полуниця свіжа 1 кг.;
Цукор пісок 1кг.;
Кислий сік з: ягід смородини, яблук, слив, агрусу або чиста вода 1 склянка.
Спосіб приготування:

З цукру та соку зваріть сироп.
Зібрані, помиті, готові до використання ягоди полуниці покладіть у киплячий сироп та варіть хвилин 30-35, весь час мішайте й знімайте пінку.
В кінці додайте лимонну кислоту, розлийте у теплі стерильні банки та залишіть охолоджуватись.
Змочіть у спирті шматки целофану, закрийте ними банки з джемом та зав’яжіть шпагатом чи резинкою.
Простерилізуйте банки хвилин 15-20 та закатайте.

4. Натуральна полуниця.

Інгредієнти:

Полуниця 3 літри;
Лимонна кислота 0,5 дес. л. чи аспірин 2-3 пігулки.
Спосіб приготування:

Зібрані, помиті, готові до використання ягоди полуниці вкладіть, не щільно, у стерильну банку та додайте десертну ложку лимонної кислоти чи 2-3 пігулки аспірину.
Залийте простою відстояною водою та закатайте кришками.
Потрусіть банку та поставте вниз на кришку.
Зберігайте у погребі чи у холодному приміщенні.

5. Полуниці у полуничному соку.

  Якою насправді була Соборна площа у Житомирі?

Інгредієнти:

Ягоди полуниці 0,5 л.;
Цукор пісок 200 гр.

Спосіб приготування:

Зібрані, помиті, готові до використання ягоди полуниці покладіть у стерильні банки, перекладаючи їх цукром.
Ягоди повинні пустити сік й осісти, тоді накрийте банки стерильними кришками та простерилізуйте їх хвилин 5-10 на водяній бані.
Відразу закатайте їх та охолодіть.
Смачного!