Способи, як загорнути голубці, щоб вони не розсипалися під час варіння

Способи, як загорнути голубці, щоб вони не розсипалися під час варіння
Способи, як загорнути голубці, щоб вони не розсипалися під час варіння
Сьогодні, 15:46

Виявляється, що спосіб закручування голубців не один, а цілих чотири. Сьогодні ми розповімо, як загорнути голубці, щоб вони і гарними вийшли, і не розпалися в процесі варіння.

Як загорнути голубці

Приготуйте капусту в мікрохвильовій печі або у великій каструлі і зніміть листя. Велике листя розріжте навпіл і обріжте грубу частину листочка. Якщо ви забули, як готуються голубці, то ми приготували для вас рецепт в кінці статті.

Трубочка

Загорніть фарш в капустяний лист трубочкою. Потім затовчіть кінці листка всередину. Так голубці точно не розваляться.

Конвертик

Загорніть край листка всередину, потім загорніть голубець. Голубці виходять витончені, але є ймовірність, що вони розваляться. Тому їх потрібно обережно складати в каструлю загорнутим краєм вниз.

Кульок

Загорніть голубець в кульок і верхівку затовчіть всередину. Це гарний спосіб для середніх голубців. Вони не розваляться в процесі приготування.

Круглі голубці

Цей спосіб підходить для великих голубців. Покладіть капустяний лист в невелику піалу. Потім начиніть його і загорніть бокові сторони аркуша всередину. Щоб голубець не розпався, покладіть його краями вниз.

  Арешт лідера ФОПів - початок "зеленої" диктатури?

Як приготувати голубці

Інгредієнти:

1 головка капусти,
500 г свинячого фаршу,
500 г яловичого фаршу,
3 ріпчасті цибулини,
1 морква,
2 ст. л. томатної пасти,
200 г рису,
1 лавровий лист,
сіль за смаком,
перець за смаком.

Приготування

Виріжте качан ножем так, щоб залишилося тільки листя. Потім покладіть качан капусти у велику каструлю, залийте окропом і поставте на середній вогонь тушкуватися 5-10 хвилин залежно від того молода це або стара капуста.
Тим часом зваріть рис до напівготовності.
Подрібніть 1 цибулину в блендері або м’ясорубці і перемішайте з фаршем. Можна додати пару зубчиків часнику.
Рис перемішати з фаршем. Посоліть і поперчіть суміш і знову гарненько перемішайте.
Поріжте 2 цибулини півкільцями, моркву натріть на великій тертці. Обсмажте цибулю і моркву до золотистого кольору і додайте томатну пасту з капустяним бульйоном. Посоліть і поперчіть підливу.
Начиніть голубці і загорніть їх будь-яким зручним способом.
Викладіть голубці в каструлю з товстим дном, залийте їх підливою і додайте лавровий лист. Найкраще додавати підливу шарами. Тушкуйте голубці на повільному вогні 40-45 хвилин.