Скільки втратили кафе і ресторани під час карантину – дослідження

Скільки втратили кафе і ресторани під час карантину – дослідження
Скільки втратили кафе і ресторани під час карантину – дослідження
Сьогодні, 14:54

Найважчим місяцем для ресторанів в умовах карантину став квітень – виручка українських закладів громадського харчування становила лише 26% від лютневої.

Про це свідчать результати дослідження, яке провела компанія по автоматизації кафе, ресторанів і магазинів Poster.

Зазначається, що після послаблення карантину у другій половині травня відновило діяльність 70% закладів громадського харчування.

“Середня виручка після відкриття літніх майданчиків склала 50% від докризового періоду. Для порівняння, на початку квітня ця цифра становила 33% і 22% відповідно
“, – йдеться у повідомленні.

За чотири тижні квітня-травня падіння обігу у невеликих ресторанів середнього і невисокого сегменту склала в середньому 58%, у барів – 53% в порівнянні з чотирма тижнями до карантину. Бургерні і кафе втратили 45% і 43% відповідно. Кав’ярні за цей період в середньому втратили 12% від докарантинних продажів. Найменше просіли заклади, які і до карантину працювали тільки на доставку, – лише на 4%”, – підкреслили в Poster.

  Узда для свободы слова, или Почему Милованов похвалил цензуру

Дослідження компанії Poster базується на операційних даних близько 4000 закладів України. Вважається, що заклад не зупинив роботу на карантині, якщо були продажі протягом хоча б половини днів карантину.

Скільки втратили кафе і ресторани під час карантину – дослідження
Скільки втратили кафе і ресторани під час карантину – дослідження

Джерело статті: Економічна правда