Бездріжджове тісто для пиріжків на кефірі — секрети приготування

Бездріжджове тісто для пиріжків на кефірі — секрети приготування
Бездріжджове тісто для пиріжків на кефірі — секрети приготування
Сьогодні, 18:05

Інгредієнти:

Кефір — 500 мл;
Борошно — 7 гранованих склянок або 700 грамів (плюс-мінус 50 г);
Яйця — 1 шт;
Олія — ​​2 ст. л;
Цукор — 1-2 ст. л;
Сода харчова — 2 ч. л. без гірки;
Сіль — 0,5-1 ч. л.

Із запропонованої кількості продуктів виходить приблизно 1,3 кг тіста. Якщо цього багато, рецепт можна змінити, зменшивши інгредієнти.

Секрети вдалого тіста:

Всі продукти повинні бути теплими або кімнатної температури, тобто необхідно заздалегідь дістати кефір і яйця з холодильника або розігріти їх, опустивши ненадовго в теплу (не гарячу!) воду.
Важливо не переборщити з борошном, щоб тісто для пиріжків вийшло м’яким.
Ретельне замішування тіста дуже важливо. Для цього досить не полінуватися і місити тісто до тих пір, поки воно не перестане бути липким.

Приготування тіста на кефірі для смажених пиріжків

Тісто для пиріжків будемо готувати в глибокій чашці. Всі інгредієнти, зазначені в рецепті, крім борошна, перемішуємо в чашці за допомогою міксера або лопатки.

  За минулу добу на Донбасі ворог 9 разів обстріляв українські позиції

Потім просіваємо і додаємо борошно, але не все відразу, а потроху, перемішуємо лопаткою, потім руками. Головне — не дати більше борошна, бо витрати борошна в рецептурі іноді можуть бути трохи менші або навпаки, трохи більші, все залежить від особливості борошна.

Ретельно замішуємо м’яке тісто, поки воно не перестане липнути до рук. Тепер готове тісто прибираємо в пакет, даємо полежати 10 хвилин, поки готуємо начинку. Тісто для пиріжків готове, можна приступати до випічки.

Бездріжджове тісто для пиріжків на кефірі підходить і для пирогів, з нього виходять відмінні пончики, біляші та прості коржі.

Смачного!