Два способи заморозки зеленої цибулі на зиму

Два способи заморозки зеленої цибулі на зиму
Два способи заморозки зеленої цибулі на зиму
Сьогодні, 10:52

Готується легко і неймовірно швидко.

Перший спосіб:

Зелена цибуля і кріп — 85 г;
Масло вершкове — 45 г;
Солимо і перчимо за смаком.

Приготування:

Зелень нарізаємо довільно і кладемо в чашу блендера. Додаємо сіль, мелений чорний перець і розм’якшене вершкове масло. Збиваємо до однорідної консистенції.

Отриману масу з цибулі й кропу розкладаємо по осередках контейнера для льоду і заморожуємо. Потім замерзлі кубики перекладаємо в пакети для заморозки.

Такі кубики можна додавати до супів, борщів, до різних соусів і заправок.

Другий спосіб заправка-соус:

цибуля зелена — 85 г;
суміш кропу і петрушки — 45 г;
2 зубчики часнику;
лимонний сік — 1 ст. л.;
мед — 1 ч. л.;
сіль перець додаємо за смаком
оливкова олія — 5-6 ст. л.

Зелень нарізаємо довільно, кладемо в чашу блендера і додаємо всі інші інгредієнти. Перетираємо до однорідної консистенції.

У вас вийшов просто неймовірний соус — заправка. Її можна додавати в холодні супи, окрошку і салати. Можна заморозити в таким же способом як у першому варіанті.

  Неподалік Житомира зіштовхнулись дві автівки, є потерпілий. ФОТО

Свіжоприготований соус можна зберігати в холодильнику 10 днів, а ось заморожені кубики зберігаються в морозилці всю зиму.

Ці два способи заморозки зеленої цибулі будуть виручати вас протягом усього року.