
Потрібні інгредієнти:
1 кг картоплі
2 ріпчастої цибулі
60 гр вершкового масла
400 мл молока
сіль і чорний мелений перець за смаком
Починаємо процес:
У першу чергу очищаємо картоплю і ріжемо (або натираємо на тертці) її тонкими кружечками. Товщина їх повинна бути приблизно 2 мм. Солимо і перчимо за смаком. Добре перемішуємо.
Потім чистимо цибулю й ріжемо її тонкими кільцями.
Беремо форму для запікання і змащуємо її маслом. Після чого розміщуємо картопляний шар. Потім кладемо цибулю і повторюємо шари. Останнім повинен бути картопляний шар.
Підігріваємо молоко і вливаємо його до решти інгредієнтів. Воно не повинно покривати повністю картоплю.
Розтоплюємо вершкове масло і поливаємо верхній шар. Накриваємо форму фольгою і ставимо в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів на 40 хвилин.
Після закінчення потрібного часу фольгу прибираємо і знову повертаємо в духовку, зменшивши температуру до 180 градусів, знову на 40 хвилин.
Після чого блюдо готове і його гарячим можна подавати до столу.
Смачного!