Житомиряни сьогодні можуть поласувати іспанськими пончиками “чуррос”. ФОТО

Житомиряни сьогодні можуть поласувати іспанськими пончиками "чуррос". ФОТО
Житомиряни сьогодні можуть поласувати іспанськими пончиками “чуррос”. ФОТО
Сьогодні, 14:48

Сьогодні у житомирському магазині делікатесів “Марципан” пробують звабити покупців-солодкоїжок іспанськими пончиками “чурос”, продавці розповідають, що ці пончики виготовили у власному кондимтерському цеху “Марципана” за інспанськими технологіями. Ще кажуть, що вони дуже смачні.

Житомиряни сьогодні можуть поласувати іспанськими пончиками "чуррос". ФОТО

Коштує один смаколик – 22 гривні.

Житомиряни сьогодні можуть поласувати іспанськими пончиками "чуррос". ФОТО

Чурос, також Чуро (ісп. churros) — солодка обсмажена випічка з заварного тіста, що має в перетині вид багатокінцевої зірки або просто кругла в перерізі. Батьківщиною чурос вважається Іспанія, де чурос традиційно подають на сніданок.

Житомиряни сьогодні можуть поласувати іспанськими пончиками "чуррос". ФОТО

Поширені два основних види чурос:

-Тонкі в перерізі у вигляді зірки і іноді зігнуті в підківку або у вигляді петлі ласо (ісп. churros en lazo);
-Тонкі або товсті довгі (ісп. churros rectos) круглі або зоряні в перерізі.

Вид чурос (його перетин в діаметрі) залежить від способу приготування чурос: якщо застосовують спеціальний апарат, то можна отримати зоряні в діаметрі чурос; якщо приготування відбувається вручну, то просто круглі в діаметрі чурос.

  На трасі біля Бердичева автомобіль злетів у кювет, де перекинувся. ФОТО

Зустрічаються варіанти чуррос з начинкою (ісп. churros porra) і в шоколадній глазурі (ісп. churros de chocolate).

Спочатку чуррос були просто круглими в перерізі, оскільки обладнання для приготування різних видів чурос з’явилося порівняно недавно.

Пончики у вигляді кілець, так звані «іспанські пончики», не називаються чурос. Такі пончики мають різні назви в залежності від начинки і присипок: бунюель (ісп. buñuelo); донут (ісп. dónut). В Україні такі колечка називають саме пончиками.

До речі, чуррос можна легко приготувати вдома:

Житомиряни сьогодні можуть поласувати іспанськими пончиками "чуррос". ФОТО

Традиційне іспанське ласощі чуррос нагадує пончики і трохи еклери. Готується чуррос з заварного тіста і смажиться у фритюрі. Потім посипається цукровою пудрою.

Класичний чуррос

Приготуйте традиційний іспанський сніданок. Класичний чуррос готується просто і швидко – близько 25 хвилин.

Інгредієнти:

160 г борошна
200 мл води
щіпка кориці
0,5 ч. л. солі
1 ст. л. розпушувача
оливкова олія для фритюру

Приготування:

Борошно з розпушувачем, сіллю і корицею просійте в миску. Поставте на вогонь каструлю з водою і доведіть її до кипіння. Потім поступово влийте її в борошно і перемішайте до однорідного стану. Це можна зробити і міксером. Дайте тісту охолонути протягом 5 хвилин і трохи відпочити. Виберіть кондитерський мішок з насадкою зірочкою і наповніть його тістом. Розігрійте масло в сковороді. Потім з кондитерського мішка видавіть спіраль тесту, починаючи від центру сковороди. Обсмажте «пончики» до золотистого кольору. Викладіть їх на паперові серветки, щоб стікло зайве масло. Розділіть отриманий чуррос на палички і подавайте разом з розтопленим гарячим шоколадом.

  Допоможіть встановити назву цікавого гриба, що росте на корінні дуба

Смачного!

Джерело статті: Житомир-Онлайн