Гомілки, запечені у листковому тісті

Гомілки, запечені у листковому тісті
Гомілки, запечені у листковому тісті
Сьогодні, 20:23

Тісто стає хрустким і золотистим, а м’ясо відмінно пропікається. Та й вигляд у цієї страви святковий.

Інгредієнти:
5 курячих гомілок,
1 ст. л. приправи до курки,
1 ч. л. чорного запашного перцю,
1,5 ч. л. солі,
500 г листкового бездріжджового тіста,
олія для смаження,
білий кунжут для посипання;
для змащування – жовток + 1 ч. л. води.

Приготування.

Попередньо розморозити листкове тісто. Курячі гомілки вимити, обсушити, натерти сіллю і посипати меленим чорним перцем та спеціями, залишити на 15 хвилин. Потому обсмажити гомілки на сильному вогні на добре розігрітій сковороді в невеликій кількості олії до золотистої скоринки і викласти на паперовий рушник, щоб увібрав у себе зайвий жир.

Листкове тісто розкачати у пласт завтовшки 5 мм і розрізати на смужки шириною 2 см. Кожну гомілку, трохи відступивши від краю кістки, обмотати по спіралі стрічками тіста так, щоб вони заходили одна на одну. Викласти їх на деко, застелене пергаментом для випічки. Кісточки гомілок, не закриті тістом, обгорнути фольгою. Змастити тісто жовтком і посипати кунжутом. Випікати при 1900С у попередньо розігрітій духовці приблизно 45-50 хвилин. Подавати до столу можна як гарячими, так і холодними.

  У Житомирському районі Ford злетів у кювет та врізався в дерево