Секрети вибору картоплі

Секрети вибору картоплі
Секрети вибору картоплі
Сьогодні, 18:09

– Для салатів підходить картопля невеликого розміру будь-яких темних відтінків (збереже консистенцію після варіння і швидко приготується).
– Для картоплі в мундирі ідеально підходять темні і жовті сорти дрібного розміру (збережуть форму і проваряться).
– Оптимальним варіантом для смаження вважаються рожеві сорти картоплі.
– Для пюре підходить велика картопля білих різновидів (відсутність грудочок у пюре гарантоване).

ОЗНАКИ НЕЯКІСНОЇ КАРТОПЛІ
– зелений відтінок шкірки (зазвичай плямами) свідчить про наявність підвищеного вмісту алкалоїдів;
– бурі плями на шкірці, дрібні дірочки і глибокі борозенки на шкірці вказують на вплив грибкових мікроорганізмів і жуків;
– якщо поверхня картоплі волога, то від її купівлі варто відмовитися;
– не слід купувати картоплю з паростками, в ній містяться алкалоїди;
– якщо при спробі проткнути шкірку картоплі нігтем з неї сочиться волога, то це перша ознака нітратів, шкідливих для здоров’я людини.

ОЗНАКИ ХОРОШОЇ КАРТОПЛІ
– тверда поверхня без паростків і зелених плям;
– наявність неглибоких вічок;
– гладка шкірка без рубців і вм’ятин.

  У Житомирі чоловік повідомив про спробу викрасти його авто, поліцейські затримали "діячів"