
Ось такі нескладні хитрощі рекомендуємо використовувати у разі заморожування полуниці, і у вас все буде смачно.
Полуницю помити. Потрібно мити порціями й швидко, щоб не насичувалась водою.
Після промивання викласти на паперовий рушник. Дати хвилин 20 полежати, щоб стекла вода, а ягода трохи підсохла.
Потім видалити в полуниці хвостики, розрізати кожну навпіл. Викладати в посудину перший шар розрізом вгору, добре посипати цукром. Другий шар – розміром вниз. І зверху все посипати добре цукром.
Посудину вкрити пакетом для формування брикета. Коли все зроблено, зав’язати пакет і поставити в морозилку. Через кілька діб можна вийняти пакет із полуницею з посудини й поставити в морозилку просто в пакеті.
Виходять зручні порційні квадратні пакети, що дозволяє економити місце в морозилці, бо усе розміщене максимально щільно одне до одного.