Варення з абрикос половинками. Смачна заготівля на зиму

Варення з абрикос половинками. Смачна заготівля на зиму
Варення з абрикос половинками. Смачна заготівля на зиму
Сьогодні, 13:01

Неймовірно апетитне, ароматне й смачне варення з абрикос, дуже сподобається всій родині. А фішка в тому, що готують його з половинок абрикосів. Кожна господиня залюбки приготує цю солодку заготовку, адже це швидко та не потребує зайвих зусиль.

Інгредієнти:

Абрикоси 2 кг.;
Цукор пісок 6 скл.;
Вода 400 мл.

Спосіб приготування:

Помістіть в ємність 6 склянок цукру по 200 мл.
Додайте воду та поставте на вогонь й постійно мішаючи доведіть до кипіння.
Дайте сиропу покипіти 3 хвилини та зніміть з плити.
Помийте ретельно абрикоси, розріжте навпіл та видаліть кісточки.
Перекладіть їх в каструлю, залийте сиропом та трішки потрусіть в сторони, щоб абрикоси рівномірно покрилися солодкою рідиною.
Залиште суміш остигати до кімнатної температури.
Злийте сироп, проваріть 3 хвилини та знов залийте ним абрикоси й дайте охолонути.
Поставте каструлю з варенням на плиту, на повільному вогні доведіть до кипіння та проваріть 5 хвилин.
Періодично помішуйте, але обережно.
Після остигання, повторіть процедуру варіння, з пункту 8, 4 рази.
Розкладіть готове варення в стерильні банки та закатайте стерильними кришками.
Смачного!

  В останній весняний день на Житомирщині пошуківці віднайшли рештки солдата і його медальйон. ФОТО