Рецепт приготування дуже смачних баклажанів з фаршем — соковите і корисне блюдо на обід

Рецепт приготування дуже смачних баклажанів з фаршем — соковите і корисне блюдо на обід
Рецепт приготування дуже смачних баклажанів з фаршем — соковите і корисне блюдо на обід
Сьогодні, 09:49

Інгредієнти

Баклажани — 600-700 грамів
Фарш (з курячих стегон) — 700 грамів
Помідори — 500 грамів
Сир твердий — 150 грамів

Для соусу бешамель:

Молоко — 400 мл
Борошно — 1 ст. л.
Вершкове масло — 50 грамів
Щіпка мускатного горіха
Чорний перець, сіль — за смаком
Часник — 2 зубчики

Приготування

1. Баклажани нарізати на поздовжні смужки товщиною 0,7 см. Посолити та обсмажити з обох сторін по 2 хвилини з кожного.

2. Фарш посолити та поперчити за смаком. Помідори порізати кільцями. Сир натерти на тертці. Зубчики часнику подрібнити.

3. Для соусу: обсмажити борошно на вершковому маслі до появи приємного горіхового смаку. Поступово влити молоко, постійно помішуючи соус, варити до загустіння. Посолити, поперчити, додати одну дрібку мускатного горіха і подрібнені зубчики часнику.

4. Форму для запікання змастити вершковим маслом, викласти шар баклажанів, зверху фарш, помідори, сир і соус, повторити ще 2 рази.

  На Житомирщині з'явились нові ділянки доріг з фіксацією перевищення швидкості

5. Випікати при 180 градусах 30-40 хвилин.