Три смачні рецепти абрикосового варення

Три смачні рецепти абрикосового варення
Три смачні рецепти абрикосового варення
Сьогодні, 17:22

Пропонуємо три оригінальні рецепти абрикосового варення, яке буде радувати родину весь зимовий період. Готувати заготовку не складно, головне набратися трішки терпіння. Таке варення можна додавати як начинку для випічки або готувати з нього десерти, варити компоти та намазувати на тост.

Рецепт №1.

Складові:

Абрикоси очищені від кісточок 1 кг.;
Цукор пісок 1,5 кг.;
Вода 1,5 ст.

Спосіб приготування:

Покладіть підготовані часточки абрикосів у каструлю.
Воду з цукром доведіть до кипіння, зніміть піну та проваріть 8 хвилин.
Залийте абрикоси гарячим сиропом та залиште на 12 годин при температурі +22…+23 градуси.
Злийте сироп, доведіть до кипіння, зніміть піну, проваріть 8 хвилин та знову залийте абрикоси. Таку процедуру повторіть ще тричі.
Варення поставте на маленький вогонь та постійно мішаючи проваріть на протязі години, не забуваючи знімати піну.
Розкладіть готове варення по стерильним банкам, закатайте та переверніть до повного остигання.

Рецепт №2.

Складові:

Абрикоси очищені від кісточок 1 кг.;
Цукор пісок 0,5 скл.;
Желатин 15 гр.;
Лимонна кислота ¼ ч. л.;
Вода.

  В Україні 5039 нових випадків COVID-19, на Житомирщині 367 нових випадків

Спосіб приготування:

В каструлі пересипте шарами абрикоси з цукром та желатином й залиште на добу із закритою кришкою.
Поставте каструлю на середній вогонь, додайте трішки води, якщо утворилося мало соку та лимонну кислоту.
Доведіть суміш до кипіння, зніміть піну та проваріть на повільному вогні 7 хвилин.
Розкладіть готове варення по стерильним банкам, закатайте та переверніть до повного остигання.

Рецепт № 3.

Складові:

Абрикоси очищені від кісточок 1 кг.;
Цукор пісок 800 гр.;
Апельсин 1 шт.

Спосіб приготування:

Покладіть абрикоси в каструлю, засипте цукром, добре струсніть, накрийте кришкою та залиште на пів доби.
Перекрутіть помитий апельсин через м’ясорубку та додайте до абрикосів.
Доведіть суміш до кипіння, зніміть піну та проваріть на повільному вогні 7 хвилин.
Дайте повністю охолонути та повторіть процедуру варіння ще двічі.
Розкладіть готове варення по стерильним банкам, закатайте та переверніть до повного остигання.
Смачного!