Ароматний соус з кропу, виходить дуже смачний та довго зберігається

Ароматний соус з кропу, виходить дуже смачний та довго зберігається
Ароматний соус з кропу, виходить дуже смачний та довго зберігається
Сьогодні, 11:37

Соус з кропу за цим рецептом зберігається декілька місяців й буде радувати родину своїм весняним ароматом всю зиму. А ще його можна додавати свіжоприготований до окрошки, салатів зі свіжих овочей, грилю, пасти, маринадів та багато іншого. Ця приправа стане універсальною в щоденному меню та повністю замінить магазинні соуси.

Інгредієнти:

Кріп молодий 4-5 пуч.;
Часник молодий 10 зуб.;
Лимон середній 1 шт.;
Олія оливкова холодного віджиму 100 мл.;
Морська сіль 1 ч. л.;
Цукор пісок 0,5 ч. л.

Спосіб приготування:

Промийте й обсушіть кріп, складіть в чашу блендера, додайте очищений часник та подрібніть.
Лимон ретельно помийте під напором теплої води й витріть паперовим рушником.
Шкірку цитруса натріть на тертці з дрібними отворами, розріжте та вичавте сік.
Кріп посоліть, додайте цукор, олію, лимонні заготовки та збийте блендером в пастоподібну масу.
Розкладіть соус по стерильним банкам, закрийте щільно кришками та поставте зберігатися в холодильник.
Смачного!

  В Україні з'явиться нове свято