Мариновані кабачки з помідорами в банках на зиму

Мариновані кабачки з помідорами в банках на зиму
Мариновані кабачки з помідорами в банках на зиму
Сьогодні, 14:38

Кисло-солодкі кабачки готуються дуже просто. Взимку це стане однією з найулюбленіших закусок, яка нагадуватиме літо. Кількість інгредієнтів в рецепті розрахована на 8 літрових банок.

Інгредієнти:

Молоді кабачки 5 кг.;
Свіжі помідори 8-10 шт.;
Гілочки кропу;
Морква 3 шт.;
Чиста вода 3,5 л.;
Морська сіль 6 ст. л.;
Цукор пісок 6 ст. л.;
Столовий оцет 300 гр.

Спосіб приготування:

Моркву поріжте на невеличкі шматочки.
Розріжте на чотири частини всі помідори.
Молоді кабачки помийте та поріжте колечками, завтовшки 0,5-1 см.
Розділіть на вісім частин кріп, покладіть в банки, далі моркву, помідори та кабачки.
Для маринаду візьміть каструлю, налийте воду, доведіть до кипіння, додайте цукор, сіль та оцет.
Дайте маринаду трохи покипіти та залиште охолоджуватись.
Залийте банки з овочами маринадом та перенесіть у велику каструлю для стерилізації.
Для цього, в каструлю покладіть серветку або будь-яку тканину, поставте всередину банки накриті кришками та налийте води стільки, щоб вона покрила банки у місцях їхнього звуження.
Як тільки вода в каструлі закипить, стерилізуйте 10-15 хвилин.
Далі, за допомогою спеціального пристрою дістаньте з каструлі консерви, закатайте стерильними кришками, переверніть вверх дном, вкутайте ковдрою та залиште охолоджуватись.

  У Житомирі напередодні 8-го березня уже продають розквітлі котики. ФОТО

Смачного!