Мариновані огірки в томатній заливці

Мариновані огірки в томатній заливці
Мариновані огірки в томатній заливці
Сьогодні, 17:07

Огірки в томаті на зиму

Інгредієнти:

1,5 кг огірків,
3 кг помідорів,
4 л води,
запашний перець горошком,
чорний перець горошком,
4 лаврових листка,
2,5 ст. л. солі,
4,5 ст. л. цукру,
4,5 ст. л. оцту

Приготування:

Спершу огірочки потрібно гарненько помити, а потім розкласти по банках.
В одну літрову баночку помістіть 6-7 огірків, не більше (оскільки нам потрібно залишити місце для томатів).

Після чого в кожну баночку з огірками помістіть по 2 шт. запашного перцю і 5 шт. чорного перцю горошком. А також розкладіть по баночках по одному лавровому листку.

Потім помийте помідори і наріжте їх на половинки. При необхідності видаліть корінці, а самі томати прокрутіть через м’ясорубку. Можна також скористатися блендером.
Подрібнені томати відправте в каструлю і на середній вогонь.

Далі потрібно дочекатися поки закипить томатна маса, постійно при цьому помішуючи.
А коли томати почнуть кипіти, накриваємо каструлю кришкою, зменшити вогонь і поваріть масу ще протягом 20 хвилин.

  Харчування в спекотну погоду — поради та рекомендації

За п’ять хвилин до того, як томати треба буде знімати з вогню, додайте в каструлю сіль, цукор і оцет (в тій кількості, що зазначена в інгредієнтах).

У той час, поки томатна заливка буде проварюватися, закип’ятіть чисту воду і залийте огірки окропом до самих країв банок. Дайте огірочкам 15 хвилин, а потім злийте воду, прикривши кожну баночку кришкою.
В кінці залишається лише швиденько розлити гарячу томатну заливку по банках з огірками і закатати їх.
Не забудьте перевернути баночки з готовою консервацією та укрити їх на ніч ковдрою.

Смачного!