
Житомирян, які сьогодні йдуть Михайлівською вулицею, приваблює оголошення біля молочарні “МУ”.


Журналіст сайту Житомир-Онлайн також не стримався і зайшов до цієї нової, але уже модної молочної крамнички.
Привітна Крістіна з “Му” розказала, що сьогодні усі бажаючі можуть попробувати та купити їхню новинку – козячий фермерський твердий витриманий сир. Цей сир виробляють в Коростенському районі на фермі, власники якої тримають та доять аж 150 кіз.



Коштує 100 грам козячого сиру – 39 гривень за 100 грам.
Журналіст хотів запитати, чи перейменують магазинчик з “МУ” на “МЕ”, але чомусь посоромився…

У козячому сирі міститься багато кальцію, натрій, калій, рибофлавін, залізо, тіамін, марганець, фосфор, вітамін А та інші поживні речовини, які допоможуть збалансувати раціон харчування і зробити його корисним для здоров’я.
Крім ніжного смаку і приємного аромату, козячий сир має корисні властивості:
-зміцнення імунітету;
-захист кісток і зміцнення скелета;
-поліпшення травлення;
-прискорення обміну речовин;
-боротьба зі злоякісними раковими клітинами;
-усунення головного болю при мігрені;
-нормалізація артеріального тиску.
Вчені проводили дослідження, в результаті яких виявили, що за своїми властивостями козячий сир схожий з антибіотиками, а також йогуртом. У цьому сирі містяться корисні бактерії, що перешкоджають розвитку патогенних мікроорганізмів в кишечнику, завдяки чому і здійснюється антибактеріальний ефект.