Соковитий та простий абрикосовий пиріг

Соковитий та простий абрикосовий пиріг
Соковитий та простий абрикосовий пиріг
Сьогодні, 09:32

Інгредієнти:

200 грамів борошна
150 грамів цукру
100 грамів вершкового масла
2 курячих яйця
1 чайна ложка розпушувача
8-12 абрикосів
щіпка солі

Приготування:

Форму для випічки застеляємо пергаментним папером, боки змащуємо вершковим маслом.
У абрикос видаляємо кісточку і розрізаємо на 4 частини.
У миску кладемо розм’якшене вершкове масло і цукор, перетираємо лопаткою. По одному вводимо яйця і збиваємо все до пишної однорідної консистенції. Потім додаємо сіль, розпушувач і борошно. Все перемішуємо до однорідної маси.
Перекладаємо тісто в форму і лопаткою розрівнюємо. Зверху розкладаємо абрикоси зрізом вгору і присипаємо цукром.
Готовий пиріг відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо протягом 40-45 хвилин. Через відведений час дістаємо пиріг, остуджуємо хвилин 10-15, а потім виймаємо з форми, перекладаємо на блюдо і подаємо до столу.
Смачного!

  У Китаї виявили хворого на бубонну чуму