Перевірка кавуна на вміст нітратів. Простий та дієвий метод

Перевірка кавуна на вміст нітратів. Простий та дієвий метод
Перевірка кавуна на вміст нітратів. Простий та дієвий метод
Сьогодні, 12:52

Ранні південні кавуни, придбані на базарі чи супермаркеті, вживати категорично не можна, особливо дітям.

В боротьбі за врожай, фермери часто зловживають пестицидами та різною хімією. Виявити вміст нітратів у кавунах досить складно, але досвідчені городники радять звернути увагу на деякі ознаки безпечності цього смачного продукту:

Якщо кавун має на боку жовту пляму — це означає, що він цим місцем довго лежав на землі й прискорювачі росту до нього не застосовувались.
Якщо його легенько стиснути, він повинен потихеньку потріскувати.
Смугасті кавуни мають бути з чітко вираженими смугами.
При дряпанні кавуна нігтями, у безпечного плода шкірку можна легко здерти.

Перевірка кавунів вдома.

Принесений з базару кавун занурте у миску з водою. Якщо він безпечний, то залишиться плавати на поверхні води, а при дуже високій концентрації нітратів кавун ляже на дно.
Нарізаний на скибочки, безпечний кавун повинен мати у м’якоті невеличкі крупинки, а зрізи нерівні. А з вмістом нітратів, буде на зрізах ідеальним та гладеньким, з прожилками жовтого чи білого кольору у м’якоті.
Відрізаний шматок м’якоті кавуна покладіть у чисту воду та спостерігайте за кольором води. При рожевому забарвленні, вживати такий кавун не можна.

  У регіонах "червоної" зони школи не відкриють. Яким буде навчання з 1 вересня

Краще вирощуйте цю чудову, корисну та смачну ягоду в себе на городі чи купуйте у перевіреного виробника.