Смачні та натуральні шоколадні пряники по-домашньому

Смачні та натуральні шоколадні пряники по-домашньому
Смачні та натуральні шоколадні пряники по-домашньому
Сьогодні, 11:58

Шоколадні пряники чудово підходять для швидкого перекусу, до чаю, кави або теплого молока. Глазур для покриття можна готувати будь-яку, білкову, шоколадну або кондитерську.

Інгредієнти:

Молоко 200 мл.;
Цукор пісок 220 гр.;
Борошно пшеничне 350 гр.;
Рослинна олія 35 мл.;
Какао порошок 50 гр.;
Розпушувач для тіста 15 гр.;
Сода харчова 1 дрібка;
Сіль 1 дрібка;
Жовток курячий 1 шт.;
Білок курячий 1 шт.;
Лимонний сік 1 ч. л.;
Пудра цукрова 100-150 гр.

Спосіб приготування:

Нагрійте молоко до гарячого стану.
Змішайте просіяне борошно 100 грамів з цукром, додайте молоко, вимішайте вінчиком та залиште остигати до кімнатної температури.
Додайте олію, сіль, жовток, какао, розпушувач, соду та перемішайте до однорідності.
Введіть в тісто частинами залишок борошна та вимішайте ложкою або лопаткою.
Стіл посипте борошном, викладіть тісто, розгорніть пласт товщиною близько 8 мм та виріжте формою пряники.
Деко застеліть пергаментом та викладіть пряники на відстані один від одного.
Випікайте 10 хвилин в розігрітій духовці до 180 градусів.
Збийте білок з цукровою пудрою та соком лимона.
Занурте пряники в глазур, викладіть на пергамент та залиште на день, щоб вони дозріли.
Смачного!

  У Коростишеві поліція викрила нелегальний гральний заклад, куди клієнтів пускали лише за гроші