Ніжна запіканка з кабачка

Ніжна запіканка з кабачка

Ніжна запіканка з кабачка

Сьогодні, 11:16

Вам знадобиться:

Кабачок — 1 шт, інформує Ukr.Media.

Фарш — 300 г

Помідори середнього розміру — 3-4 шт.

Ріпчаста цибуля — 1 шт.

Яйця курячі — 2 шт.

Сметана — 100 г

Сир — 100 г

Томатна паста — 2 ст. л.

Сіль, перець чорний мелений за смаком

Олія рослинна

Як готувати:

1. Будь-який м’ясний фарш (я використовувала свинячий) обсмажуємо в олії на повільному вогні. Солимо, перчимо за смаком.

2. Ріпчасту цибулю подрібнюємо. Додаємо в сковороду з фаршем і обсмажуємо.

3. Потім додаємо томатну пасту. Перемішуємо і тушкуємо до готовності фаршу. Остуджуємо.

4. Кабачок очищаємо від шкірки і насіння. Якщо ви використовуєте зовсім молоденький кабачок, то це робити зовсім не обов’язково. Натираємо на крупній тертці. Якщо є сік, то кабачок натертий віджимаємо і викладаємо половину на дно змащеної форми.

5. Зверху, наступним шаром, поміщаємо готовий обсмажений м’ясний фарш. Рівно розподіляємо по всій поверхні. Накриваємо рештою натертого кабачка. Кабачок трохи посолити.

  У МОЗ назвали умову введення локдауну в Україні

6. Помідори нарізаємо кружечками і викладаємо поверх кабачка. Яйця збиваємо зі сметаною, солимо за смаком.

7. Яєчно-сметанну суміш виливаємо у форму поверх кабачка.

8. Сир натираємо на дрібній тертці (можна і плавлений сир). Посипаємо підготовлену запіканку.

9. Форму відправляємо в духовку для запікання при температурі 200 градусів на 25-30 хвилин.

10. Ніжна запіканка з кабачка з фаршем готова до вашого столу.

Смачного!