Капуста запечена з фаршем. В рази смачніша від голубців, та не швидка в приготуванні

Капуста запечена з фаршем. В рази смачніша від голубців, та не швидка в приготуванні

Капуста запечена з фаршем. В рази смачніша від голубців, та не швидка в приготуванні

Сьогодні, 14:19

Капуста запечена за цим рецептом виходить надзвичайно смачна, соковита та ситна. Такою стравою можна нагодувати навіть дуже велику родину. Або подати її до святкового столу разом зі свіжим салатом чи консервованими овочами.

Інгредієнти:

Капуста 1 кг.;
Фарш або суміш фаршів 800 гр.;
Картопля 500 гр.;
Ріпчаста цибуля 3 шт.;
Курячі яйця 5 шт.;
Молоко 120 мл.;
Сметана 200 гр.;
Морська сіль;
Перець чорний мелений.

Спосіб приготування:

У киплячу воду занурте капусту й коли листя відокремляться, проваріть їх 2 хвилини.
З охолодженого листя зріжте потовщення.
Очистьте цибулю, поріжте кубиком та обсмажте до прозорості.
Додайте фарш та продовжуйте готувати на маленькому вогні.
Почистьте, помийте та натріть на тертці з великими отворами картоплю.
До напівготового фаршу додайте картоплю, сіль, перець та перемішайте.
З’єднайте яйця з молоком та збийте вінчиком.
Дно форми для запікання викладіть капустою, зверху розподіліть половину фаршу та залийте яєчною сумішшю.
Другий шар викладіть так само й вкрийте капустяним листям, а зверху змастіть сметаною.
Випікайте 40 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.
Смачного!

  Яким був Богоявленський монастир по Великій Бердичівській у Житомирі в 1900 році. ФОТО