Ароматне варення з груш. Його можна їсти ложками або додавати до випічки й десертів

Ароматне варення з груш. Його можна їсти ложками або додавати до випічки й десертів

Ароматне варення з груш. Його можна їсти ложками або додавати до випічки й десертів

Сьогодні, 09:42

Варення з груш має надзвичайно насичений аромат та смак. Його можна їсти ложками або додавати до випічки й десертів. В приготуванні воно не вибагливе, впорається будь-яка господиня. Головне вибирати стиглі та тверді груші.

Інгредієнти:

Груші літніх сортів 1 кг.;
Цукор пісок 1 кг.;
Чиста вода 2 склянки;
Лимон 1 шт.

Спосіб приготування:

Помийте груші, виріжте сім’яну коробочку, плодоніжку та поріжте на тоненькі шматочки, приблизно 0,5 мм.
В глибоку ємність налийте води, додайте цукор та зваріть сироп, капля не повинна розтікатися.
Шматочки груш покладіть в сироп та продовжуйте варити варення на мінімальному вогні, періодично мішайте, щоб воно не пригоріло.
Приблизно через дві години, шматочки груш повинні стати прозорими.
Наприкінці варки додайте потерту через дрібну терку лимонну цедру.
В стерильні банки розкладіть варення та закатайте стерильними кришками.
Смачного!

  За минулу добу на Житомирщині зареєстровано 4 летальні випадки від коронавірусу