Молитвы о помощи в трудной ситуации

Молитвы о помощи в трудной ситуации

Молитвы о помощи в трудной ситуации

15 березня 2018

Каким бы надежным не казалось человеку его положение — он материально обеспечен, успе-шен, все идет прекрасно — в один момент может грянуть беда. Священное Писание часто предупреждает, что земные блага являются временными и не дают защиты от проблем. Кого же просить о помощи в трудной ситуации? Молиться Богу, в первую очередь.

Молитва Пресвятой Богородице о покрове над семьей

Владычице Преблагословенная, возьми под Свой покров семью мою. Всели в сердца супруга моего и детей наших мир, любовь и непрекословие всему доброму; не допусти никого из семьи моей до разлуки и тяжкаго расставания. А дом наш и всех нас, живущих в нем, сохрани от огня, воровскаго нападения, всякаго злого обстояния, разнаго страхования и дьавольскаго наваждения. Да и мы вместе и раздельно, явно и сокровенно будем прославлять имя Твое Святое всегда, ныне и присно, и во веки веков. Аминь.

Молитва Господу о родителях

Отец мой Небесный! Услышь молитву
мою о родителях моих (имена). Избави меня от лицемерия и лукавства в обращении с ними и не лиши нас всех оправдания на Страшном Суде Твоем. Аминь.

Молитва Господу о даровании детей

Призри, Милосердный, на рабов Твоих (имена), союзом супружеским соединенных и умоляющих о Твоей помощи, да будет на них милость Твоя, да будут плодовиты и да увидят они сына сынов своих и до желаемой старости доживут и войдут в Царство Небесное через Господа нашего Иисуса Христа. Аминь.

Молитва о терпении старца Евстратия Глинского

Господи, дай мне дух кротости, чтобы быть кротким к ближним моим и воздер¬жанным от гнева. Даруй мне дух смиренномудрия, дабы не думать о себе высоко и не гордиться.

  МУЗІКА. Василь Зінкевич - Забудь печаль

Молитва в непредвиденных случаях

Царице моя преблагая, надеждо моя Богородице, приятелище сирых и странных предстательнице, скорбящих радосте, обидимых покровительнице! Зриши мою беду, зриши мою скорбь, ПОМОЗИ МИ ЯКО немощну, окорми мя яко странна. Обиду мою веси, разреши ту, яко волиши: яко не имам иныя помощи разве Тебе, ни иныя предстательницы, ни благия утешительницы, токмо Тебе, о Богомати, яко да сохраниши мя и покрыеши во веки веков. Аминь.

Молитва о скорой помощи иконе Богородице «Скоропослушница»

Преблагословенная Владычице! Чудотворному Твоему образу припадающе, молимся Тебе, всещедрей Матери челове- колюбиваго Владыки: удиви на нас пребогатая милости Твоя и прошения наша, приносимая Тебе, Скоропослушнице, ускори исполнити все, еже на пользу во утешение и спасение каждому устрояющи.
Посети, Преблагая, рабы Твоя благодатию Твоей, подаждь недугующим цельбу и совершенное здравие, обуреваемым тишину, плененным свободу, и во всяком страдании страждущих утеши. Аминь.

Молитва в унынии и озлоблении

Пресвятая Владычице моя Богородице, святыми Твоими и всесильными мольба¬ми отжени от мене, окаяннаго раба Твоего, уныние, забвение, неразумие, нерадение, и вся скверная, лукавая и хульная помышления, от окаяннаго ми сердца, от помраченнаго ума моего, и погаси пламень страстей моих, яко нищ и окаянен есмь, и избави мя от многих лютых воспоминаний и предприятий, и от всех действ злых свободи мя, яко благословенна еси от всех родов, и славится Пречестное имя Твое во веки. Аминь.