Траволікування при хронічному панкреатиті

Траволікування при хронічному панкреатиті

Траволікування при хронічному панкреатиті

Сьогодні, 09:34

Для профілактики та лікування хронічного панкреатиту застосовують такий збір:

брусничник – склянка; розхідник звичайний – 0,5 склянки; бузина (квіти) – 0,5 склянки; вероніка лікарська – склянка; гречка (квіти та трава) – 0,75 склянки; ожина (квіти і листя) – склянка; звіробій – 0,5 склянки; зимолюбка зонтична – 0,5 склянки; золототисячник – склянка; календула (квіти) – 0,5 склянки; кропива – 0,5 склянки; мати й мачуха (квіти і листя) – склянка; кукурудзи стовпчики з приймочками – 0,5 склянки; липа (квіти) – 0,5 склянки; м’ята – 0,25 склянки; овес – склянка; огірочник лікарський – 0,25 склянки; омела біла (з берези) – склянка; подорожник – склянка; собача кропива звичайна – 0,5 склянки; парило звичайне – склянка; ромашка лікарська – 0,5 склянки; сухоцвіт багновий – 0,5 склянки; чорничник – склянка; татарник звичайний – склянка; квасоля (трав’яниста частина) – склянка; талабан польовий – 0,5 склянки.

Трави подрібнюємо ножицями або ножем на шматочки завдовжки 3-4 мм, додаємо на порцію трав 0,75 – 1 столову ложку подрібнених коренів родовика лікарського; 0,75 – 1 столову ложку подрібнених коренів лопуха (реп’ях), столову ложку з верхом подрібнених коренів кульбаби, 0,75 – 1 столову ложку подрібнених коренів цикорію, і все добре перемішуємо.

  На Житомирщині автомобілі збили двох жителів Новограда-Волинського району. ФОТО

Три ложки з верхом суміші трав і коренів заливаємо 600 мл води й настоюємо 3 години. Потім ставимо каструлю з травою на маленький вогонь, доводимо до кипіння і варимо ще 5-7 хвилин після того, як піде пара. Після чого знімаємо відвар з вогню, але кришку не відкриваємо. Проціджуємо необхідну кількість відвару, інший – зберігаємо разом з травою. Перші два дні вживаємо по 50 мл відвару, решта днів по 100 мл три рази на добу за 30 хвилин до їди або через 60 хвилин після їди.

Після використання першого відвару траву, що залишилася, використовуємо ще раз. Заливаємо її 500 мл холодної води і варимо, як і перший раз. Настоювати траву перед варінням у такому випадку не потрібно.

– Звіробій (1,5 – 2 столові ложки), м’ята перцева (1,5 – 2 столові ложки), собача кропива (1,5 – 2 столові ложки). Усе ретельно перемішати. Трав’яну суміш залити 500 мл окропу, поставити на парову баню на 30 хвилин. Процідити і остудити. Відвар вживати по 100 мл три рази на добу за 30 хвилин до їди або через 60 хвилин після їди.

  У Житомирі виконком погодив встановлення тарифу на виявлення РНК вірусу COVID-19 методом ПЛР-діагностики

– Деревій (1,5 столові ложки), ромашка лікарська (1,5 столові ложки), квітки календули (1,5 столові ложки). Усе ретельно перемішати. . Трав’яну суміш залити 500 мл окропу, поставити на парову баню на 30 хвилин, потім залишити настоюватися 1,5 – 2 години. Перед вживанням процідити. Змішати по 1,5 ст. л. всі трави. Залити 0,5 л окропу. Пити 3-4 рази на добу по 100 мл за 25 – 30 хв. до їди.

– Також при панкреатиті корисна варена ріпчаста цибуля, кількість – підбирається за потребою.

Перед лікуванням обов’язково порадьтеся з лікарем-гастроентерологом або вашим сімейним лікарем. Тривалість лікування визначає лікар. У середньому курсі лікування становить два тижні, при необхідності курс можна повторити.