Навіщо в молоко додають крейду та крохмаль?

Навіщо в молоко додають крейду та крохмаль?

Навіщо в молоко додають крейду та крохмаль?

Сьогодні, 14:58

КРЕЙДУ додають у молоко, щоб приховати той факт, що жирність продукту набагато нижча від заявленої на етикетці. Дізнатися, чи є в молоці крейда, дуже просто.

□ Налити у прозорий посуд трохи молока.

□ Всипати туди ж трохи лимонної кислоти або влити оцет.

□ Далі потрібно спостерігати за реакцією: якщо з’явилися дрібні бульбашки, як у пляшці з газованою водою, отже, у складі продукту є крейда.

КРОХМАЛЬ. Нечесні продавці використовують крохмаль, щоб згустити молоко, – тоді воно здається жирнішим. Щоб дізнатися, чи є у складі молока крохмаль, потрібно:

□ налити у склянку або в ложку трохи молока;

□ капнути туди ж кілька крапель йоду;

□ спостерігати за змінами: якщо молоко хороше, воно набуде жовто-коричневого відтінку; якщо ж молоко стане синьо-фіолетового кольору, то це свідчить про те, що в його складі є крохмаль.

  Самоубийство 13-летнего мальчика на Житомирщине: подросток мог состоять в «группе смерти»