Житомирським закладам харчування важко працювати в умовах нових карантинних обмежень

Житомирським закладам харчування важко працювати в умовах нових карантинних обмежень

Житомирським закладам харчування важко працювати в умовах нових карантинних обмежень

Сьогодні, 11:48

У Житомирі власники закладів харчування скаржаться, що поліція складає протоколи на заклади, які працюють у звичному режимі.

Виконавчий комітет міськради не забороняв працювати закладам харчування. Міський голова Житомира Сергій Сухомлин зазначав, що заклади харчування можуть працювати до 22:00, але повинні враховувати обмеження за кількістю відвідувачів.

“Виконком приймав своє рішення, ми надали пропозиції обласній комісії і на селекторі (вранці 30 жовтня – ред.) було сказано, що всі пропозиції враховано. Для того, щоб суб’єкти господарювання розуміли режим роботи в місті, ми в п’ятницю, 30 жовтня, прийняти рішення відповідно до поданих своїх пропозицій. Коли в понеділок, 2 листопада, нам прийшов протокол, ми зрозуміли, що пропозиції не враховані. В понеділок і вівторок ми збирали суб’єктів господарювання, були присутні голова облдержадміністрації і керівник поліції. Говорили про те, що суб’єкти господарювання мають працювати, але будуть певні обмеження, говорили, що в середу (4 листопада) це рішення вже має бути. Зараз очікуємо рішення Кабміну, а поки що такий «підвішений» стан. Зрозуміло, що поліція керується протоколом №40 державної комісії ТЕБ та НС, тому проблема є. Ми радили закладам харчування в цей перехідний період, поки немає рішення, працювати на винос, або влаштувати санітарний день, щоб не наражати себе на конфліктні ситуації та протоколи”, – каже заступниця міського голови Житомира Світлана Ольшанська.

  У Житомирі зросла закупівельна ціна на цукор. ВІДЕО