Українцям розповіли про шоколадні цукерки з неприємним “сюрпризом”: що потрібно знати

Українцям розповіли про шоколадні цукерки з неприємним "сюрпризом": що потрібно знати

Українцям розповіли про шоколадні цукерки з неприємним “сюрпризом”: що потрібно знати

Сьогодні, 09:41

Шоколадні цукерки з білим нальотом, який іноді можна помітити на цих солодощах, свідчить або про прострочену кондитерку, або про те, що вона створювалася з порушенням технології виробництва.

Про це розповіла доцент кафедри ресторанної продукції Національного університету харчових технологій Ірина Корецька в ефірі телеканалу “Україна 24”.

Як пояснила експерт, білий наліт на шоколаді буває двох видів – цукровий або жировий.

“Жировий – це порушення технології на виробництві, чого не допускають наші виробники, за це їх б’ють по руках. За цим стежать. А цукровий наліт – це те, що шоколадка пролежала десь у схованці, а потім її розкупили на розпродажі на Новий рік і 8 березня вирішили подарувати – вона буде біляста, це природна реакці
я”, – говорить фахівець.

Також Корецька звернула увагу, що деякі види цукерок можуть твердішати з часом.

“Якщо це помадні цукерки, які “стукають”, то термін придатності вже однозначно минув, це вже був торішній Новий рік”, – зазначила вона.

  Де у Житомирі продаватимуть новорічні дерева. Адреси