На Житомирщині зросло виробництво м’яса, а молока та яєць скоротилось

На Житомирщині зросло виробництво м'яса, а молока та яєць скоротилось

На Житомирщині зросло виробництво м’яса, а молока та яєць скоротилось

Сьогодні, 11:15

У січні 2021 року в Житомирській області вироблено тваринницької продукції на 512,6 млн грн, що становило 97,1% минулорічного показника. Це забезпечило області 8 місце серед регіонів країни за темпом виробництва продукції.

Про це 22 лютого поінформували в головному управлінні статистики в Житомирській області.

У галузі за січень п.р. отримано 13,1 тис.т м’яса у живій масі, 32,4 тис.т молока, 37,1 млн штук яєць. При цьому виробництво м’яса зросло проти січня 2020р. на 0,8%, а виробництво яєць і молока скоротилось відповідно на 6,5% та 1,8%”, – йдеться у повідомленні.

На початок лютого п.р. в усіх категоріях господарств нараховувалося 166,1 тис. голів великої рогатої худоби, 121,6 тис. свиней, 20,4 тис. овець та кіз, 6,8 млн. голів птиці. Порівняно з 1 лютого 2020р. кількість свиней зросла на 3,4%. Водночас поголів’я овець та кіз скоротилося на 6,8%, великої рогатої худоби – на 6,6%, птиці свійської – на 3,5%.

  На Леха Качинського в Житомирі горіла квартира в дев'ятиповерхівці: рятувальники виявили тіло чоловіка. ФОТО