У Житомирі з’явився новий “морський” заклад, який входить до загальноукраїнської мережі

У Житомирі з'явився новий "морський" заклад, який входить до загальноукраїнської мережі

У Житомирі з’явився новий “морський” заклад, який входить до загальноукраїнської мережі

Сьогодні, 19:50

Зовсім нещодавно у Житомирі з’явився новий ресторан “Мушля”, який знаходиться у приміщенні раніше дуже популярної “Кави плюс” на вулиці Київській (популярність “Кави плюс” була в тому, що довгий час заклад працював цілодобово і туди часто вночі чи під ранок житомиряни приходили “доганятися” з інших закладів, які вже зачинялися).

У Житомирі з'явився новий "морський" заклад, який входить до загальноукраїнської мережі

Поява “Мушлі” у житомирян викликала справді неабиякий ажіотаж – у день відкриття (24-го лютого) та ще день-два після того черга до ресторану стояла аж на вулиці. Схоже, містяни скучили за гастрономічними новинками – а тут ще й обіцяли на відкриття пригостити такою екзотикою для Житомира як устриці.

“Мушля” – це всеукраїнська мережа. Відповідно, і у Києві, наприклад, і у Житомирі ціни на морські смаколики однакові.

“Fast casual формат від Gastrofamily з делікатесними морепродуктами, ресторанними подачами і цінником fast casual.
В Mushlya можна замовити делікатесні морепродукти за 1-5 євро: величезні устриці, морських равликів-булотів, всеможливі креветки, бургери та сендвічі, а головне — цілий казанок мідій у вершковому соусі з теплим багетом.
Час очікування замовлення — максимум 5-10 хвилин.
Mushlya — це місце, де вечірка ніколи не закінчується, а велике свято можна влаштувати імпульсивно, за мінімальні кошти, без усіляких передзамовлень та бронювань.”
, – обіцяють на офіційному сайті.

  Без ограничений: почему международные кредиторы заботятся о благосостоянии украинских чиновников

Вчора, 26 лютого, журналістам сайту Житомир-Онлайн в обідню пору вдалося відвідати “Мушлю” і покуштувати деякі запропоновані в меню страви.

Як видно з назви закладу, у ресторані-барі пропонують страви з морепродуктів.

Будь ласка, меню:

У Житомирі з'явився новий "морський" заклад, який входить до загальноукраїнської мережі
У Житомирі з'явився новий "морський" заклад, який входить до загальноукраїнської мережі

Устричний бар пропонує два види устриць: Fine de Claire #3 – ціна 39 гривень за 1 штуку та Чорна Перлина #2 – 49 гривень за одну устрицю.

Ми замовили обидва варіанти, щоб порівняти. Чесно, особливої різниці немає – ні по розміру, ні за смаком. І ті, і ті смачні. Подають їх з маленькими шматочками підсмаженого багету, лимоном та традиційним соусом міньонет до устриць, який готують з оцту, цибулі, лимонного соку (у соусі можуть бути варіації – у житомирській “Мушлі” він нам здався занадто солодким)

У Житомирі з'явився новий "морський" заклад, який входить до загальноукраїнської мережі
У Житомирі з'явився новий "морський" заклад, який входить до загальноукраїнської мережі
У Житомирі з'явився новий "морський" заклад, який входить до загальноукраїнської мережі

До речі, тут чомусь не подають до устриць спеціальні маленькі тризубі (двозубі) виделки, які б допомогли підчепити м’ясо молюска у мушлі. Доводиться користуватися звичайними великими виделками, що не дуже зручно. Також чомусь не подають маленькі ложечки, щоб було зручно набирати соус міньонет.

Тут є цікаві салати – незвичні за дизайном і за смаком для нас, але смачні.

Ось, наприклад, салат з тунцем й авокадо, вартістю 98 гривень.

У Житомирі з'явився новий "морський" заклад, який входить до загальноукраїнської мережі
У Житомирі з'явився новий "морський" заклад, який входить до загальноукраїнської мережі

Порція невеличка, смак не яскравий, трохи “ніякий”, але приємний.

  ВОЗ: Вакцина от коронавируса для всего населения Земли будет стоить 100 млрд долларов

А це салат з манго та креветками – вартість теж 98 гривень.

У Житомирі з'явився новий "морський" заклад, який входить до загальноукраїнської мережі
У Житомирі з'явився новий "морський" заклад, який входить до загальноукраїнської мережі

Це вже звичний для нас за виглядом салат – з маленькими тоненькими шматочками манго, які і не пахнуть манго та рясно политий декількома солодкими соусами. Оця занадта солодкавість його псує – хотілося б більше відчути інгредієнти, а не соуси, які забивають смак.

Казанок мідій у соусі дорблю з теплим багетом (99 гривень за порцію) – страва непогана для тих, хто любить мідії і колупатися у мушлях, хоча, вони були напіввідкриті, доставати м’ясо було не дуже зручно. Самі мідії трохи солонуваті, але загалом смачні. І дуже смачний багет. Подача теж цікава.

У Житомирі з'явився новий "морський" заклад, який входить до загальноукраїнської мережі
У Житомирі з'явився новий "морський" заклад, який входить до загальноукраїнської мережі

Тигрові креветки темпура з картопляними діпами і соусом (4 шт.) – вартістю 79 гривень за порцію. Креветки в темпурі (смажені в паніровці) – великі і смачні, подають їх з картопляними діпами та якимось майонезним соусом. Смачно.

У Житомирі з'явився новий "морський" заклад, який входить до загальноукраїнської мережі

Морські гребінці, запечені з сирним соусом та червоним кавяром – 98 гривень за два гребінці. Подають з кількома картопляними діпами, майонезним соусом та кількома листочками салату. Смачно, але відверто мало за таку ціну.

У Житомирі з'явився новий "морський" заклад, який входить до загальноукраїнської мережі

Сендвіч зі скумбрією гриль (59 гривень) – найпростіша із замовлених нами страв та найсмачніша (і найдешевша) – багет, шматочок філе скумбрії на грилі з маринованою цибулькою.

У Житомирі з'явився новий "морський" заклад, який входить до загальноукраїнської мережі
  На Житомирщині завершили будівництво нового дитсадка. ФОТО

Ще нас пригостили келихом шампанського – сухе і дуже смачне. До устриць взагалі супер!

У Житомирі з'явився новий "морський" заклад, який входить до загальноукраїнської мережі
У Житомирі з'явився новий "морський" заклад, який входить до загальноукраїнської мережі

Персонал поки привітний і уважний (але у Житомирі з відкриттям нового закладу вони завжди такі, потім, чомусь, псуються). Видно, що стараються.

Майте на увазі, дитячих стільців ми тут не помітили, як і зон для переодягання малят у вбиральні (але для Житомира це поки, на жаль, дикість). Дитячого спеціального меню тут теж немає. Але з меню можна обрати страву для дитини, звичайно, якщо вона любить морепродукти.

І ще – у закладі відсутні вологі серветки, хоча мали б бути, бо часто морські страви потребують допомоги рук, які потім треба витерти.

Післясмак.

“Мушля” – це насправді більше бар, ніж ресторан. Сюди не треба йти, якщо ви хочете добряче поїсти чи відволіктись від проблем життя, поринувши у важкий хмільний настрій. Сюди йдуть приємно поспілкуватися з родиною чи друзями під час легкого обіду чи вечері. Тут все якось легко і ніжно. Звичайно, є що покращувати, але аби не стало гірше. Для Житомира, безумовно, це приємна новинка.

Тож почекайте ще день-два поки спаде ажіотаж на новий заклад (і, відповідно, наплив відвідувачів) і сміливо вирушайте куштувати екзотичні для Житомира морські страви.

У Житомирі з'явився новий "морський" заклад, який входить до загальноукраїнської мережі
У Житомирі з'явився новий "морський" заклад, який входить до загальноукраїнської мережі
У Житомирі з'явився новий "морський" заклад, який входить до загальноукраїнської мережі
У Житомирі з'явився новий "морський" заклад, який входить до загальноукраїнської мережі
У Житомирі з'явився новий "морський" заклад, який входить до загальноукраїнської мережі
Жора Пітєйний