Цю популярну серед українців рибу визнали суперпродуктом

Цю популярну серед українців рибу визнали суперпродуктом

Цю популярну серед українців рибу визнали суперпродуктом

Сьогодні, 10:39

Нещодавно лікарі визнали популярну серед українців рибу суперпродуктом. Мова йде про оселедець, але є нюанс – рибку краще запікати або варити, а не солити чи купувати готові пресерви. Кому потрібно налягати на оселедець, в чому його користь, як вибрати відмінну рибу – читайте нижче в нашому матеріалі.

Про це пише lenta.ua.

На жаль, у нашій країні свіжовиловлену рибу купити не вийде. В якості альтернативи можна придбати свіжоморожений оселедець.

У чому полягає користь оселедця

На думку експертів, регулярне вживання риби чинить позитивний вплив на роботу серцево-судинної системи і щитовидної залози. У цій рибі містяться необхідні організму людини вітаміни, мінерали, а також амінокислоти та корисні жири.

Так, у порції оселедця міститься 1,5-2 добова норма Омега-3 жирних кислот, які:

роблять шкіру пружною і еластичною,

знижують ризик ранніх зморшок,

допомагають правильній роботі мозку і сітківки очей,

зменшують ризик депресій.

Ще в оселедці міститься велика кількість йоду, селену і вітаміну Е. Ця риба містить потужні антиоксиданти.

Який оселедець і кому краще не їсти

  У Житомирі затримали причетного до пограбування пенсіонерки. ФОТО

Лікарі рекомендують відмовитися від слабосоленого оселедця, а тим більше від оселедця в пресервах. Адже при консервації застосовують дуже шкідливий консервант уротропін, він закодований як Е239.

Крім того солоний оселедець шкідливий для гіпертоніків, оскільки сіль сприяє підвищенню тиску. Не рекомендується його вживання і при захворюваннях нирок і хвороб сечового міхура.

Як вибрати якісну рибу

Зябри свіжої риби мають темно-червоний відтінок і пружню консистенцію.

Запах не повинен бути гнильним.

Очі в свіжовиловленого оселедця – червоні і чисті.

Тушка риби повинна бути пружною, без нальоту і тріщин.