Втрата нюху і смаку все рідше зустрічаються у пацієнтів з COVID-19. Лікар розповів про нові симптоми

Втрата нюху і смаку все рідше зустрічаються у пацієнтів з COVID-19. Лікар розповів про нові симптоми

Втрата нюху і смаку все рідше зустрічаються у пацієнтів з COVID-19. Лікар розповів про нові симптоми

Сьогодні, 16:33

Легкі прояви COVID-19 у вигляді втрати нюху і смаку зараз трапляються все рідше. Їм на зміну приходять більш виражені та важкі симптоми.

Про це розповів директор Львівської обласної інфекційної лікарні, головний інфекціоніст Львівщини Сергій Федоренко.

Він зазначив, що зараз коронавірус часто викликає високу температуру і виражену загальну слабкість.

“В інфікованих температура досягає 40 градусів, виражена загальна слабкість. Люди іноді навіть не можуть пересуватися по квартирі або будинку. Це – нудота або блювота, діарея, кашель і задишка. У стаціонарі в 95% випадків ми бачимо ураження легень, що характеризується двосторонньою бронхопневмонією, розвиваються міокардит”, – сказав головний інфекціоніст Львівщини.

За його словами, також зустрічаються ураження з боку центральної нервової системи.

“Це – дезорієнтація в просторі та часі. Є навіть випадки психотичних реакцій”, – розповідає Федоренко.

Він зазначив, що зрідка спостерігаються також і симптоми, які були на початку пандемії.

  У Житомирі дітей з родин учасників АТО/ООС навчатимуть елементам сучасного балету. ВІДЕО

“Це – втрата нюху, смаку. Але ці ознаки COVID-19 зустрічаються все рідше і рідше”, – зазначив Сергій Федоренко.

Він додав, що у більшості хворих на коронавірус виникають оборотні зміни, вони мають тенденцію до зникнення, але це займає до двох-трьох місяців.