Запечена кабачкова ікра

Запечена кабачкова ікра

Запечена кабачкова ікра

Сьогодні, 16:09

Кабачкова ікра, запечена в рукаві в духовці, — варіант «на раз-два». Ікра виходить неймовірно смачною, підходить для дієтичного харчування, але що ще важливо — простішого рецепта я не зустрічала. Не треба обсмажувати овочі кожен окремо, просто нарізали, склали в пакет і — в духовку. Потім збити й готово! Зацікавились?

2 середні кабачки
1 солодка перчина
1 велика морквина
1 велика цибулина
2 великі помідори
2 зубчики часнику
3 столові ложки олії
сіль (за смаком)
чорний мелений перець (за смаком)
маленький лавровий листок

Овочі нарізати довільними шматочками. Скласти в пакет для запікання. У пакет влити олію, приправити сіллю і перцем, додати часточки часнику й лавровий листок. Перемішати овочі руками поверх пакета. Пакет викласти на деко, зробити в ньому кілька проколів зубочисткою. Поставити деко в розігріту до 180 градусів духовку на 1 год. Пакет витягнути, акуратно розрізати (дуже гаряче), вміст перекласти в каструлю, лавровий листок прибрати. Соку іноді буває забагато, рекомендую його злити й додати потім за потреби. А з овочів зробити пюре блендером або через м’ясорубку. Якщо потрібно — додати сіль і перець. Усе — мінімум витрат часу. На виході найсмачніша дієтична ікра.

  На Житомирщині попереджають про надзвичайну пожежну небезпеку

Я таку ікру й на зиму закривала. Розкладала в чисті банки по 0,5 л. Додавала в кожну по чайній ложці 9% оцту. Стерилізувала 15 хв. Закривала під ключ. Перевертала й укутувала пледом. У мене в квартирі дуже тепло, але простояло все прекрасно.